Första advent

Här blommar rosorna för fullt och på bordet i husvagnen har jag en bukett pioner. Häromdagen tror jag jag såg något liknande tofssvipa, kan sett fel, men ni förstår vinken. Det är liksom allt annat än vinter här. Vilket inte grämer mig ett dugg faktiskt. Ni kan er snålblåst för er själva, skämt åsido (blåser riktigt kallt här med så ska erkänna att jag drog mössan över huvudet när jag gick ut och tog en promenad ikväll här).
 
Igår var jag med familen på en ridtävling. Mamman tävlade. Var någon slags lantbruksmässa där samtidigt med uppvisning av fårklippning (med både maskin och vanlig sax), miss Södra Nya Zeeland (alltså massa tjejer som klär upp sig och håller tal) samt bedömning av får och kossor.
 
 
Sedan åkte vi längs med sydkusten hem och stannade på några ställen. Via Balclutha, Kaka Point, Owaka, Waikawa, genom Catlins Forest Park och sen upp till Gore och ytterligare en halvtimme hem.
 
 
Det som ser ut som klippor på bilderna är i själva verket gammalt trä om jag fattade det rätt, kommunikationen är stundtals knackig. På ett ställe skulle man även kunna se delfiner, pingviner och sjölejon. Det enda vi såg var krabbor, vädret var inte på vår sida och hela vägen hem spöregnade det oturligt nog. Häftigt dock att stå på stranden och veta att nästa land i sikte är Antarktis.
 
 
 
Kullarna här är fantastiska. Jag gjorde en bucket list idag och en punkt var att klättra upp på en hög höjd. Inte helt otroligt eftersom det är kullar överallt.
 
 
Idag har jag fått vara med och valla får med fyrhjuling igen. Till middagen eller "Tea" som de säger istället för middag här tog jag den svenska (eller svensk vet jag inte om den är, men inte Nya Zeeländsk i alla fall) att tända ett adventljus till middagen ikväll. Man tager vad man haver och det kändes mer som påsk än jul om jag ska vara ärlig.