Dag ett

26 ton lök i en container. 900 kg lök i en låda. 15 kg lök i småpåsar. Lök. Lök. Lök. Vart man än kollade idag så var det små lökar, stora lökar, fula lökar, fina lökar, folk som sorterade lökar, folk som transporterade lökar, folk som tog prover på lökar. Lök. Lök. Lök.
 
Så här har jag stått idag tillsammans med en ukrainsk tjej och sorterat bort de fula exemplaren. Eller fula och fula, vad som Malaysia anser vara fult bryr sig Singapore inte sig ett öre om och så vidare.
 
En sak som jag tänkte på idag var att om man vill lösa svältproblemen i världen så ska man nog börja i sin egen utopi och inse att alla lökar inte ser precis likadana ut så som de gör i affären, och att otroliga mängder som inte har rätt form och storlek istället för att mätta människomagar går till att mätta hjortar istället. Det är ju lite sjukt egentligen!
 
 
Alla de där röda pallarna innehåller tonvis med lök och här är bara en liten del av lagret. Dessutom är det bara skörden av 25 hektar. Kvar att skörda är cirkus 4 gånger så mycket. 14 containrar med 20 pallar i varje  a' 1300 kg styck ska tydligen skickas till Sverige. Alltså, de ska gå på båt över hela jordklotet och hamna i svenska affärer. Transporteras veckor över vattnet för att sedan köpas av oss för några kronor kilot. Vart ligger logiken och ekonomin i det?
 
 
När det var färdigt med löken för idag åkte vi och simmade i Ashburton, jag och två från Holland som också bor här. Skönt att få träna lite efter att ha stått på samma plats hela dagen. Nybyggd anläggning sånär på 5 månader och det fanns även gym och gruppträningar där. Hoppas på att kunna åka dit någon gång i veckan i alla fall. 
 
Kram och godnatt!